Кабмін збільшить надбавки ветеранам ВВВ на догляд з 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збільшить надбавки ветеранам ВВВ на догляд з 2012 р.

Казна та Політика
429
Інвалідам Великої Вітчизняної війни з 1 січня 2012 р. будуть збільшені надбавки на догляд. Про це проінформував директор Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Микола Шамбір, повідомили УНН в прес-службі КМУ.
Він нагадав, що Верховна Рада 15 березня 2011 р. ухвалила два закони: "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, і інвалідам" про державну соціальну допомогу на догляд інвалідам війни і "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям і інвалідам".
"Тепер будуть встановлені однакові підходи до визначення розміру державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни, які брали безпосередню участь в бойових діях в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. і війни 1945 р. з імперіалістичною Японією, незалежно від закону, за яким призначена пенсія. Також буде підвищений розмір державної допомоги по догляду інвалідам війни підгрупи "А" I групи", - сказав Шамбір.
За його словами, інвалідам війни, які брали безпосередню участь у ВВВ 1941-1945 рр. і війні 1945 р. з імперіалістичною Японією, а також іншим інвалідам, яким призначені пенсії по інвалідності відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби і деяких інших осіб", державна соціальна допомога на догляд встановлюється в наступних розмірах: "Інвалідам підгрупи "А" I групи - 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; інвалідам підгрупи "Б" I групи - 50%; самотнім інвалідам II групи, які потребують постійного стороннього відходу, - 25% прожиткового мінімуму".
"Що стосується інших інвалідів війни підгрупи "А" I групи, то їм державна соціальна допомога встановлюється у розмірі 30% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність", - констатував директор департаменту.
Такий же розмір допомоги по догляду, відзначили в Мінсоцполітики, встановлений іншим інвалідам I групи, які є малозабезпеченими. При цьому до малозабезпечених інвалідів I групи віднині віднесені особи, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує 115% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас