S&P не планує переглядати рейтинг Бельгії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не планує переглядати рейтинг Бельгії

Казна та Політика
123
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's не має наміру знижувати короткостроковий рейтинг Бельгії, незважаючи на гостру політичну кризу в цій європейській країні, повідомили місцеві ЗМІ.
Влітку 2010 року в Бельгії пройшли парламентські вибори, але новий уряд за їх підсумками досі не сформований - через розбіжності між франкомовними та нідерландомовними політиками. Продовжує тимчасове виконання обов'язків уряд Іва Летерма.
Тверду непоступливість на переговорах зі створення урядової коаліції, каменем спотикання на яких стали розбіжності у баченні держреформи, демонструє партія фламандських націоналістів Новий фламандський альянс (NVA), яка здобула перемогу в ході голосування у Фландрії, нідерландомовному регіоні Бельгії. Лідер NVA Барт де Вейвер в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel назвав Бельгію "хворим Європи", "нефункціонуючою і невдалою країною".
На початку цього року на тлі загострення політкризи в Бельгії S&P переглянуло прогноз суверенного рейтингу країни зі "стабільного" на "негативний". При цьому S&P підтвердило довгостроковий рейтинг Бельгії на рівні "AA+", а короткостроковий - на рівні "A-1". Агентство попередило, що в червні може переглянути рейтинг у бік пониження, якщо не буде сформований новий федеральний уряд Бельгії.
Рішення S&P не знижувати короткостроковий рейтинг Бельгії експерти пояснюють хорошими економічними показниками, яких, незважаючи на гостру політкризу, вдалося досягти чинному уряду Летерма: у 2010 році дефіцит держбюджету скоротився до 4,3% ВВП, а за підсумками 2011-го його планується зменшити до 3,6%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас