Тріше: рішення про зміну монетарної політики буде ухвалене після аналізу статданих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: рішення про зміну монетарної політики буде ухвалене після аналізу статданих

Казна та Політика
301
Європейський центробанк (ЄЦБ) ухвалить рішення про те, чи потрібно змінювати монетарну політику наступного місяця, після аналізу нових прогнозів і останніх економічних даних, заявив у п'ятницю президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше.
В інтерв'ю Reuters Insider він зазначив, що боргові проблеми периферійних країн єврозони не завадили ЄЦБ залишити відсоткові ставки на колишньому рівні в 1,25% річних. "Ми робимо те, що вважаємо за необхідне для забезпечення цінової стабільності незалежно від часу", - сказав Тріше.
"Минулого місяця ми підняли ставки, цього - залишили на колишньому рівні. В нас буде нове засідання, на якому ми вивчимо нові прогнози, переглянемо нові дані. І тоді ми ухвалимо рішення, що робити далі", - заявив він.
Напередодні ринки сприйняли коментарі Тріше після рішення не змінювати ставки як натяк на те, що наступне підвищення відбудеться не раніше липня. Однак у п'ятницю чиновник ЄЦБ Евальд Новотни заявив, що ринки невірно інтерпретували послання і не варто вважати позицію Європейського центробанку м'якою.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас