Максюта: У України є всі передумови для подальшого економічного росту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Максюта: У України є всі передумови для подальшого економічного росту

Казна та Політика
275
В Україні є всі передумови для подальшого економічного зростання. Про це на брифінгу заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, передає кореспондент РБК-Україна.
Максюта нагадав, що за перші 3 місяці 2011 року сільське господарство виросло на 5,3%, будівництво - на 6,8%, номінальна заробітна плата зросла на 18,9% і становить 2389 грн, індекс споживчих цін виріс на 3,3%, і є одним з найнижчих за останні роки.
"Разом з тим, ми відзначаємо зростання цін на продукти харчування, які становлять більше половини у наборі кошику, який визначає розрахунок індексу споживчих цін, тому, вплив зростання цих продуктів харчування є високим, але разом з тим ми сподіваємося, що на кінець року ми утримаємося в запланованому показнику (інфляції) - 8,9%", - зазначив він.
Заступник міністра також відзначив, що одними з ризиків поточного року, які можуть вплинути на зростання інфляції є підвищення цін на енергоносії в світі, на продовольчі товари, а також можливість повторення світової фінансово - економічної кризи.
"В цілому, економіка України демонструє на сьогоднішній день висхідну динаміку. Звичайно, ми очікуємо цього року на 4,5% зростання економіки, на наступний рік ми прогнозуємо більше 6%, але й ці показники для нас не настільки значні. Ми хочемо зробити все можливе, щоб вони стали ще більшими", - додав А. Максюта.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас