Постачання газу по Nabucco відклали на два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачання газу по Nabucco відклали на два роки

Енергетика
399
Початок будівництва газопроводу Nabucco відкладається до 2013 року, повідомляється в офіційному прес-релізі консорціуму Nabucco Gas Pipeline International GmbH, що реалізує проект. За словами керівного директора консорціуму Райнхарда Мітшека, початок постачань газу по Nabucco, таким чином, зсувається на 2017 рік.
Раніше планувалося, що спорудження газопроводу буде запущене в 2012 році, а постачання - в 2015 році, нагадує Bloomberg. Як вказує Reuters, Мітшек додав, що намічена пропускна здатність Nabucco змінитися не повинна. На першому етапі за допомогою газопроводу до Європи має поставлятися близько 17 мільярдів кубометрів палива, а загальна потужність Nabucco становитиме 31 мільярд кубометрів.
Напередодні Reuters з посиланням на джерела в Туреччині, через територію якої пройде Nabucco, повідомило, що обсяг інвестицій, необхідний для завершення проекту, становить майже у два рази більше запланованих 7,9 мільярда євро, а саме 12-15 мільярдів. Однак у консорціумі Nabucco заявили, що з 2005 року, коли була проведена оцінка проекту, інвестиційний план не переглядався, і що з'являються в ЗМІ нові оцінки не мають під собою ніяких підстав.
За допомогою Nabucco європейські країни розраховують знизити залежність від російського газу: газопровід дозволить транспортувати паливо з країн Каспійського регіону через Туреччину і Балкани. Nabucco вважається основним конкурентом російського газопроводу "Південний потік", завдяки якому "Газпром" зможе постачати паливо на Балкани і в Південну Європу без посередників.
До складу консорціуму Nabucco Gas Pipeline International входять німецька RWE, болгарська Bulgargaz, австрійська OMV, угорська MOL, румунська Transgaz і турецька Botas.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас