ФРС: Країнам, що зіштовхуються з надлишковим припливом капіталу, слід уникати введення обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Країнам, що зіштовхуються з надлишковим припливом капіталу, слід уникати введення обмежень

Валюта
387
Країнам, що стикаються з надлишковим припливом іноземного капіталу, слід посилювати кредитно-грошову політику або дозволяти зміцнення своїх валют замість того, щоб вводити обмеження на приплив капіталу, вважає заступник голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен.
"Незважаючи на те, що успішне управління значними обсягами капіталу може вимагати вживання низки відповідних заходів, необхідність їх вживання не є причиною для відмови від прагнення до фінансової відкритості в довгостроковій перспективі, - цитує виступ Дж.Йеллен агентство Bloomberg. - Заходи контролю припливу капіталу можуть бути зарезервовані для використання в особливо складних випадках".
На думку Дж.Йеллен, відкритість для іноземних інвестицій, як і раніше повинна бути метою країн, незважаючи на недавню фінансову кризу, що показала, що фінансові ринки "схильні до поведінки, що може поглибити системні ризики".
"Я як і раніше упевнена в тому, що відкриті ринки капіталу надають істотні вигоди в плані підвищення ефективності та покращення стандартів життя", - заявила вона.
Багато країн emerging markets, що стикаються з припливом величезних обсягів грошових коштів - від Бразилії до Індонезії - ввели обмеження на приплив інвестицій, щоб послабити небезпеку формування "бульбашок" на фінансових ринках.
За словами Дж.Йеллен, країни, які штучно утримували курси національних валют на дуже слабких рівнях протягом тривалого періоду часу, можуть стримувати підйом світової економіки.
"Нам необхідно рухатися до міжнародної грошової системи, що характеризується більш гнучкими валютними курсами і незалежною кредитно-грошовою політикою", - зазначила вона.
У своєму виступі Дж.Йеллен не торкнулася прогнозів для економіки США і перспектив кредитно-грошової політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас