Точка зору: Банк "Надра" допоможе Фірташу розширити бізнес-імперію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Банк "Надра" допоможе Фірташу розширити бізнес-імперію

Казна та Політика
976
Купуючи проблемний банк "Надра" , Дмитро Фірташ прагне розширити свою бізнес-імперію. Таку думку висловив Олександр Вальчишен, голова дослідницького відділу Investment Capital Ukraine (Київ).
"Цей банк, швидше за все, поповнить його бізнес-імперію шляхом обслуговування грошових потоків його групи", - цитує Вальчишена Financial Times.
На думку Вальчишена, Фірташ, який вперше зацікавився банком "Надра" в кінці 2008 року, зможе використовувати свою медіаімперію для поліпшення репутації фінустанови. Близькі стосунки бізнесмена з українською владою і Національним банком також не зашкодять.
"Фінансовий ринок України недостатньо розвинений. Дістати банк з вкладниками (фізичними особами) - це найдешевший спосіб накопичити готівку для бізнесу Фірташа", - відзначає Вальчишен.
"Безсумнівно, що бізнес Фірташа досить великий, щоб брати в борг за кордоном, наприклад, розміщуючи євробонди. Але цей спосіб піддає бізнес величезним курсовим ризикам", - додав він. Як повідомлялося, банк "Надра" підписав договір купівлі-продажу акцій з Centragas Holding AG. 90% австрійської компанії володіє Дмитро Фірташ.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас