Експерти: Держава не покине Надра Банк напризволяще — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Держава не покине Надра Банк напризволяще

Валюта
954
Експерти ING Bank вважають, що уряд України братиме участь у подальшій капіталізації банку "Надра" разом зі структурами Фірташа і іншими недержавними інвесторами.
Після того, як рекапіталізація банку відкладалася кілька разів, збільшення капіталу банку на 3,5 млрд гривень врешті відбулося. Загальна потреба банку в додатковому капіталі оцінюється в 9 млрд гривень, отже, в поточному році можлива подальша капіталізація банку.
Як повідомилося, "Надра" здійснив збільшення свого капіталу в 9,9 разу.
В абсолютному вираженні, статутний капітал банку збільшився на 3,5 млрд гривень - до 3,89 млрд гривень, при цьому 100% акцій додаткової емісії придбала австрійська компанія Centragas Holding, контрольована українськими бізнесменами Дмитром Фірташем і Іваном Фурсіним. В результаті, частка компанії Centragas Holding в статутному капіталі банку становить 89,97%.
Аналітики з ING Bank вважають, що в поточному році можливе подальше збільшення капіталу банку, оскільки загальний необхідний обсяг докапіталізації банку оцінюється в 9 млрд гривень.
В даний час банк "Надра" проходить щорічну аудиторську перевірку міжнародними аудиторами, результати якої дозволять точніше оцінити загальну потребу в додатковій капіталізації. В рамках домовленостей з МВФ, уряд зобов'язався вирішити проблему банку "Надра" з найменшими витратами для державного бюджету. Уряд вирішив провести рекапіталізацію банку, а не ліквідовувати його, таким чином, як повідомлялося раніше, держава може також взяти участь у подальшій докапіталізації банку, разом з Дмитром Фірташем.
Аналітики резюмують: збільшення статутного капіталу банку "Надра" - необхідний захід для оздоровлення фінустанови, проте для повного відновлення необхідна додаткова капіталізація у розмірі 6 млрд гривень. Уряд зобов'язався перед МВФ надавати підтримку банку з найменшими витратами для державного бюджету, і, швидше за все, братиме участь у капіталі банку разом з недержавними інвесторами, відповідно до раніше досягнутих домовленостей.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас