Експерт: Стабільність курсу гривні нічого не означає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Стабільність курсу гривні нічого не означає

Валюта
3735
Стабільність курсу гривні не є показником стабільності національної економіки, тому що він підтримується штучно за рахунок зовнішніх запозичень, заявив екс-міністр економіки Володимир Лановий.
"Ми маємо стабільність курсу гривні, але це нічого не означає. У нас накопичується зовнішній борг, у нас накопичується дефіцит зовнішньоторгового обігу і платіжного балансу: торік мінус 6 млрд, цього року вже 2 млрд", - заявив Лановий в ефірі 5 каналу.
"А де наша економіка бере долари - уряд бере за кордоном, торік 8 млрд, цього року вже близько 3 млрд доларів позичили", - підкреслив він.
При цьому екс-міністр відзначив, що ці гроші треба буде віддавати. "І коли хтось з урядовців говорить, що НБУ збільшив золотовалютні резерви, насправді він купив долари, позичені за кордоном, які треба буде віддавати з величезними відсотками", - резюмував Лановий.
Раніше керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький заявив, що золотовалютні резерви Національного банку України за підсумками квітня досягли $38,192 млрд, що є новим історичним максимумом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас