Україна вперше отримала велику суму на розвиток кінематографа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вперше отримала велику суму на розвиток кінематографа

Казна та Політика
375
Цього року з державного бюджету виділено рекордні 111 мільйонів гривень на розвиток вітчизняного кінематографу. Про це під час прес-конференції розповіла голова Державного агентства з кінематографії Катерина Копилова, передає кореспондент УНН.
"Ми вперше отримали 111 млн грн на розвиток вітчизняного кінематографа, з яких 61 млн - це державне замовлення, а 50 млн - це державна підтримка фільмів", - сказала Копилова.
Вона підкреслила, що минулого року Україна отримала лише 24 млн грн.
Також, Копилова підкреслила, що зараз першочерговим завданням є розробка стратегії розвитку українського кінематографа. Крім того, вона розповіла, що держава хоче бачити у вітчизняних фільмах національну ідентичність та приналежність.
"Коли ми бачимо польське кіно, ми розуміємо, що це поляк, коли ми бачимо німецьке кіно, ми розуміємо, що це німці. Мені дуже б хотілося, щоб нове українське кіно відрізнялося національною належністю. Щоб глядачеві було зрозуміло, що це українська приналежність. Саме поштовх до такого індіфікатору і є новим українським кіно. Давайте ми його запишемо, як нове українське кіно", - підкреслила Копилова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас