Томенко просить Азарова зупинити "фінансову аферу" Міносвіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко просить Азарова зупинити "фінансову аферу" Міносвіти

Казна та Політика
1244
Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення прем'єр-міністру Миколі Азарову з проханням розібратися в ситуації, яка склалася з примусовим платним розміщенням інформації про ВУЗи України на сайті, який керівникам вузів в примусовому порядку запропонувало Міністерство освіти і науки, молоді та спорту. Про це повідомили в прес-службі Томенка.
Віце-спікер ВР звернув увагу на те, що, згідно з повідомленнями у ЗМІ (зокрема, на сайті громадської організації "Свідомо"), ректори українських вузів отримали від Міністерства освіти лист з вимогою підписати договір з ТОВ "Імперія-інфо", яке є власником сайту www.osvita.com.
Томенко нагадав, що в жовтні місяці сайт www.osvita.com був представлений і рекомендований як інформаційний партнер Міносвіти, мета якого висвітлювати діяльність відомства та інформацію про вузи України. Політик назвав ситуацію "черговою фінансовою аферою Міносвіти, оскільки за розміщення інформації про навчальний заклад на згаданому сайті його власники просять "по 7,5 тисяч гривень за квартал, що становить 30 тисяч гривень на рік".
"Якщо врахувати, що, за даними Міністерства освіти, в Україні працює 693 державних вищих навчальних заклади, що фінансуються держбюджетом, то 20700000 гривень на рік - це фактично кошти платників податків. Крім того, якщо врахувати, що в країні налічується 854 ВНЗ 1 -4 рівня акредитації, то, відповідно, "Імперія-інфо", за допомогою Міносвіти, планує заробляти 25620 тисяч гривень на рік", - підкреслив Томенко.
Він додав, що звернувся до Генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням доручити проаналізувати ситуацію і провести перевірку її законності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас