Швейцарія заморозила рахунки колишнього президента Кот-д'Івуару на 82 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія заморозила рахунки колишнього президента Кот-д'Івуару на 82 млн дол.

Валюта
177
Швейцарія заморозила рахунки пов'язані з колишнім президентом Кот-д'Івуару Лорана Гбагбо на 70 млн швейцарських франків (82 млн дол.). За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ Швейцарії Адріана Зольбергера, рахунки були заморожені згідно з указом уряду, виданим ще в січні. Активи будуть заблоковані доти, доки уряд Кот-д'Івуару не визначить легальність цих коштів, передає РБК із посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, в кінці листопада 2010 р. в Кот-д'Івуарі відбувся другий тур президентських виборів, за підсумками яких обидва кандидати, - і Гбагбо, і лідер опозиції Алассан Уаттара - оголосили про свою перемогу. Перший користується підтримкою в основному християнського населення, другого підтримують мусульмани. Країни світового співтовариства, передусім США, Франція, а також ООН і Африканський союз, визнали главою країни Уаттару і закликали Гбагбо піти у відставку. Проте останній не погодився віддавати владу.
Боротьба між прибічниками і противниками обох політиків прийняла характер збройного протистояння. Протиборчі сили почали бої за найбільший економічний центр країни - м.Абіджан. Під час бойових дій резиденція Гбагбо була взята французькими спецпідрозділами, а сам він переданий прибічникам Уаттари.
Очікується, що Гбагбо найближчим часом з'явиться перед судом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас