BP виплатить США 25 млн дол. за витік нафти на Алясці в 2006 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP виплатить США 25 млн дол. за витік нафти на Алясці в 2006 р

Енергетика
203
Британська BP погодилася виплатити американській владі штраф у розмірі 25 млн дол. за витік нафти на Алясці з пошкодженого трубопроводу в 2006 р., передає РБК із посиланням на Associated Press. Штрафні санкції накладені на дочірнє підприємство BP - BP Exploration Alaska за порушення двох федеральних законів, покликаних не допускати забруднення води і повітря. Також було виявлено неналежне забезпечення умов безпеки трубопроводу.
Нагадаємо, розлив нафти, що стався в березні 2006 р., називають одним з найбільших за всю історію освоєння нафтового родовища Норт-Слоуп. В результаті проведеного розслідування було з'ясовано, що через корозію трубопроводу утворився отвір 86 см в діаметрі. Через те, що персонал, в обов'язки якого входив моніторинг стану трубопроводу, помилково інтерпретував сигнал електронної контрольної системи як помилковий, нафта витікала через цей отвір протягом 5 днів.
Витік був виявлений 2 березня 2006 р., і до цього моменту з трубопроводу витекло близько 1 млн л нафти, що призвело до забруднення вод затоки Прудо, а також 400 кв. км. тундри і льодів за полярним колом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас