В Японії виділили 50 мільярдів доларів на нові дороги та збір уламків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії виділили 50 мільярдів доларів на нові дороги та збір уламків

Казна та Політика
228
Парламент Японії затвердив сьогодні запропонований кабінетом міністрів перший додатковий бюджет на суму 50 мільярдів доларів на подолання наслідків стихійного лиха.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, ці кошти підуть на збір і вивіз уламків, будівництво тимчасового житла для евакуйованих, відновлення доріг, портів та іншої інфраструктури, допомогу малому й середньому бізнесу. В рамках цієї суми по 5 мільйонів ієн (приблизно 61 тисяча доларів) виділяється сім'ям, які втратили годувальника.
Засоби передбачається знайти, не вдаючись до випуску нових урядових облігацій, щоб не збільшувати внутрішній борг. Його сума і без того вдвічі перевищує розміри валового внутрішнього продукту Японії. Фінансування робіт з подолання наслідків стихійного лиха передбачається забезпечити, зокрема, за рахунок коштів, раніше призначених для пенсійного фонду. Буде також скорочено допомогу державам, що розвиваються, згорнуті колишні програми з виплати допомог на дітей і так далі.
Влада Японії розглядає нинішні асигнування тільки як першу частину виплат, спрямованих на подолання наслідків стихійного лиха 11 березня. І в подальшому цього року кабінет міністрів планує затвердити ще два таких подібних бюджету. В загальній складності витрати на ці цілі можуть перевищити 10 трильйонів ієн (близько 122 мільярдів доларів).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас