Азаров: За наявності політичної волі сторін можливий перегляд формули утворення ціни газу для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: За наявності політичної волі сторін можливий перегляд формули утворення ціни газу для України

Енергетика
176
За наявності політичної волі сторін можливо домогтись перегляду формули утворення ціни газу, що закуповується НАК "Нафтогаз України" у "Газпрому". Таку думку висловив сьогодні в ефірі телеканалу "Україна" прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Я переконаний, що за наявності політичної волі, а вона є у керівництва Росії, ми знайдемо компроміс", - цитує його слова РБК.
"Коли світова ціна на нафту була відносно низькою, то і ціна на газ для України була відносно прийнятною з урахуванням знижки за Харківськими угодами", - пояснив Азаров. За його словами, в даний час через зростання цін на вуглеводні і зростання експортного мита ціна на газ для України стала "непідйомною".
За його словами, Київ розраховує досягти згоди РФ на зміну формули, не вдаючись до розгляду питання в суді. "У відносинах з партнерами вдаватися до судового розгляду, до судових позовів, це, я б сказав, найостанніша справа", - зазначив Азаров.
Нагадаємо, Азаров раніше відзначив "прогрес" у газових переговорах з Росією. А міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, контракти на постачання газу з Росії в Україну можуть бути змінені до кінця літа цього року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас