У першотравневих демонстраціях по всьому світу взяли участь сотні тисяч осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У першотравневих демонстраціях по всьому світу взяли участь сотні тисяч осіб

139
У першотравневих демонстраціях по всьому світу взяли участь сотні тисяч людей, передає РБК.
У Західній Європі численні демонстрації пройшли у Франції. У Парижі пройшла традиційна хода націоналістичної партії "Національний фронт", колони якого повела за собою новий лідер цієї фракції Марін Ле Пен. Крім того по всій країні пройшли мітинги, організовані профспілками під гаслами поліпшення умов праці. Всього французькі активісти провели не менше 200 демонстрацій, передає телеканал France24.
У Португалії активісти різних профспілок і партій використовували свято 1 травня для чергової акції протесту проти заходів "жорсткої економії", введених органами цієї держави. Вони, нагадаємо, включають в себе різке скорочення бюджетних витрат за рахунок зменшення зарплат та підвищення пенсійного віку. Аналогічні демонстрації за участю не менше 15 тис. осіб пройшли в Греції.
Великий мітинг пройшов у центрі турецького м. Стамбул, в якому взяли участь 200 тис. осіб. Люди зібралися на площі Таксим в центрі міста, висунувши соціальні вимоги, такі, як створення нових робочих місць, поліпшення умов праці та підвищення зарплат. Для забезпечення порядку на мітингу влада задіяла 38 тис. поліцейських, передає Associated Press. Ця площа традиційно є місцем проведення мітингів і виступів. 1 травня 1977 р. тут відбулися події під назвою "Таксимська бійня". Бойовики (імовірно - праворадикали-консерватори) відкрили вогонь по демонстрації, організованій лівими активістами, убивши 34 людини.
Кілька тисяч людей провели акції протесту в китайському Гонконгу. Основна вимога мітингувальників - впорядкування трудового законодавства. Нагадаємо, нещодавно влада цього регіону КНР вперше в його історії встановила мінімальний рівень зарплат.
У столиці Південної Кореї м. Сеул пройшла велика демонстрація за участю не менше 50 тис. осіб. Мітингувальники вимагали поліпшення норм безпеки на виробництві та підвищення зарплати.
Великі мітинги і пікети пройшли також у Східній Європі. У Болгарії місцева соціалістична партія провела серію акцій з вимогою відставки уряду. Тільки в Софії на демонстрацію вийшли не менше 2 тис. осіб. Протестуючі звинувачують уряд, сформований партією ГЛІБ Бойко Борисова в тому, що вони не дозволили, а тільки посилили болгарські соціально-економічні проблеми, що існували до останніх виборів.
Декілька мітингів і маніфестацій, організованих як комуністичною партією, яку місцева влада намагається заборонити, так і націоналістичними партіями, були організовані в Чехії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас