В Німеччині з 1 травня зросли акцизи на тютюн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині з 1 травня зросли акцизи на тютюн

Казна та Політика
274
В Німеччині з 1 травня 2011 року підвищуються акцизи на тютюнові вироби, повідомляє Deusche Welle з посиланням на агентство dpa. Вартість пачки сигарет із фільтром зросте в середньому на 20 центів. Причому нинішнє підвищення акцизів буде тільки першим етапом - всього до 2015 року їх заплановано п'ять. Щорічно протягом цього періоду вартість пачки сигарет буде зростати на 4-8 центів, а 40-грамової упаковки розсипного тютюну - на 12-14 центів.
Підвищення цін викликало в Німеччині ажіотажний попит на тютюн. За даними Федерального статистичного відомства, за перші три місяці 2011 року в Німеччині було продано на 17,5% більше сигарет, ніж за аналогічний період минулого року. Попит на розсипний тютюн збільшився на чверть. На 18% збільшилися продажі трубкового тютюну, хоча якраз його підвищення акцизів не торкнеться, повідомляє агентство Reuters.
Об'єднання підприємств тютюнової промисловості Німеччини, втім, прогнозує зниження попиту на тютюн в 2011 році внаслідок підвищення цін, повідомляє агентство dpa. Правда, це зниження буде меншим, ніж очікувалося на початку року, коли передбачалося, що споживання тютюну впаде на 5%.
"Багато чого залежить від того, наскільки вірними залишаться споживачі виробам, які продаються на внутрішньому ринку, і яка буде частка тих, хто віддасть перевагу купувати сигарети у контрабандистів і в сусідніх країнах", - вважає голова союзу Франц Петер Маркс (Franz Peter Marx). Акцизи на тютюн приносять німецькому бюджету близько 13 мільярдів щорічно.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас