Каддафі оголосив Італії війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі оголосив Італії війну

955
Лівія перебуває у стані війни з Італією. Про це заявив лівійський лідер Муаммар Каддафі, виступаючи по державному телебаченню Лівії, пише Gazeta.ua.
"Війни хоче лівійський народ і я не можу перешкоджати. Ми вже в стані війни з Італією, оскільки італійці вбивають наших дітей в 2011 році як в 1911-му. Тому я не можу заборонити лівійцям захищати їхнє життя і землю і перенести військові дії на територію противника", - сказав Каддафі, звинувативши Італію в "новому колоніалізмі".
При цьому він додав, що "мій друг Сильвіо Берлусконі вчинив злочин, вирішивши брати участь у бомбардуваннях Лівії".
"Ми хотіли пригорнути ту ненависну сторінку в історії наших відносин. Але замість радості і святкувань з приводу закінчення цього періоду (колоніалізму), сьогодні ми стоїмо перед новою колонізацією з боку Італії", - сказав Каддафі.
Італії вдалося закрити історію 30-річної колонізації Лівії після укладення майже 3 роки тому "Договору про дружбу", який підписали Каддафі та прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі. Цей документ передбачав великі італійські інвестиції до Лівії як "компенсацію", а також допуск італійських компаній в лівійський видобувний сектор. В даний час дію договору офіційно припинено.
Нагадаємо, 30 квітня Лівійський лідер Муаммар Каддафі в телезверненні закликав НАТО до переговорів.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас