Путін: Розвиток ракетно-космічної галузі буде пріоритетом для Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Розвиток ракетно-космічної галузі буде пріоритетом для Росії

197
Розвиток ракетно-космічної галузі є пріоритетом для Росії, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"З точки зору обороноздатності країни ракетно-космічна галузь, я маю на увазі військовий космос, - це абсолютний пріоритет поряд з атомною промисловістю та її бойовою частиною", - заявив Путін в бесіді з представниками профспілкової організації НДІ фізичних вимірювань.
Відповідаючи на запитання учасників зустрічі, прем'єр сказав, що в цьому році на тридцять з гаком відсотків фінансування ракетно-космічної галузі збільшується.
"Боюся помилитися, але це в середньому близько 153 млрд рублів виділяється на ці цілі", - сказав він.
За словами прем'єра, незважаючи на кризу і падіння ВВП країни ракетно-космічна галузь зросла на 18%.
"Це, безумовно, одна з наших конкурентних переваг для економіки. Я маю на увазі і бойовий космос, і комерційний космос", - сказав він.
"У ракетній техніці в нас абсолютна конкурентна перевага, і багатьом нашим партнерам ще добиратися за багатьма позиціями і параметрами, а в деяких випадках ми все-таки вже повинні доганяти", - вважає прем'єр.
Він зазначив, що між міністерством оборони і ОПК йде дискусія, при цьому часто на підвищених тонах. За словами Путіна, в минулому році вони провели аналіз стану практично всіх галузей оборонної промисловості.
"Дивились, який стан по кожній з цих галузей. Ми, перш за все, повинні орієнтуватися на потреби збройних сил. Нам потрібен не факт існування тієї чи іншої установи чи підприємства ОПК, а нам потрібно, щоб воно надавало послуги сучасної якості, якщо ми говоримо про цивільну сферу, або якщо ми говоримо про оборонку, таку техніку, яка відповідає сьогоднішнім потребам, і дозволяла б впевнено себе почувати в разі виникнення будь-яких збройних конфліктів, локальних чи глобальних", - сказав глава уряду Росії.
"А тут критерії в узагальненому вигляді не такі вже загальні. Нам потрібно, щоб дальність у наших систем була не гірша, а краща, ніж у наших потенційних противників, щоб точність була кращою, щоб потужність відповідала", - сказав він, відповідаючи на питання про пріоритети російського ОПК.
"Ми не повинні забувати і про звичайні види озброєння - авіацію, бронетехніку, артилерію. Все важливо, просто це повинні визначати фахівці, і перш за все Генштабу. Але саме на думку фахівців ми будемо орієнтуватися", - підкреслив Путін.
Раніше повідомлялося, що Росія до 2030 року може створити базу на Місяці.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас