Український День Гніву готують у Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український День Гніву готують у Facebook

3150
У популярних соцмережах почалася оперативна координація дій з підготовки та проведення всеукраїнської акції протесту День Гніву, яка призначена на 14 травня.
Створено відповідні сторінки, через які здійснюється інформування та мобілізація учасників майбутніх протестів, повідомив лідер громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк, який координує підготовку акції.
"Ми орієнтуємося на активну і інформовану частину суспільства, для якої інтернет є базовим майданчиком для комунікацій і отримання інформації. Можливість миттєвого поширення повідомлень, притаманна соціальним медіа, стала головним аргументом на користь координації нашого протесту саме через соцмережі. Тому була створена офіційна сторінка Дня Гніву в Facebook, а днями почала функціонувати сторінка ВКонтакте", - розповів Данилюк.
За його словами, в різних мережах виявлено вже десятки неофіційних акаунтів на тему організації Дня Гніву і з відповідним контентом.
"Очевидно, що є серед них сторінки, створені нашими однодумцями, які щиро хочуть допомогти, але є й такі, які зареєстровані особами, які відомі нам як відверті провокатори. Тому просимо вибачення перед громадянами, які намагаються нам чесно сприяти, але з огляду на ризики просимо всіх довіряти тільки інформації з наших офіційних сторінок - зазначив координатор руху.
Зазначимо, що схожі технології поширення інформації та підготовки мітингів добре зарекомендували себе під час підготовки "арабських революцій".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас