ЄС може накласти ембарго на постачання зброї в Сирію і ввести інші санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може накласти ембарго на постачання зброї в Сирію і ввести інші санкції

81
Євросоюз (ЄС) може накласти ембарго на постачання зброї в Сирію і ввести інші санкції стосовно цієї близькосхідної держави. Про це повідомляє РБК з посиланням на радіостанцію Europe1, яка посилається на анонімні джерела, близькі до керівництва блоку. Причиною для обмежень, які може накласти ЄС, є жорстке припинення сирійською владою акцій протесту в цій державі.
Крім заборони на продаж зброї Сирії, Євросоюз може заморозити активи деяких офіційних осіб сирійської держави і заборонити їм в'їжджати до країн ЄС. Точний список осіб, які можуть бути піддані цим санкціям, як повідомляється, буде складено пізніше.
Наприкінці квітня делегації 27 країн ЄС провели екстрену зустріч у Брюсселі з приводу ситуації в Сирії. За її підсумками вирішено створити експертну комісію з вироблення санкцій. Повідомляється, що її робота може бути завершена в досить короткі терміни.
З березня ц.р. в Сирії проходять акції протесту. Мешканці країни вимагають відставки Президента країни Башара Асада. З початку заворушень у результаті зіткнень протестуючих і працівників правоохоронних органів було вбито понад 450 осіб. Як заявляють сірійські правозахисні організації, тільки під час акцій протесту, що відбулися напередодні, було вбито понад 60 осіб. Інші джерела цю інформацію поки не підтверджують.
Напередодні США наклали санкції на трьох високопоставлених офіцерів спецслужб Сирії і одного іранського керівника спецслужби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас