Янукович ветував закон про комерційний облік газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович ветував закон про комерційний облік газу

Енергетика
288
Президент України Віктор Янукович застосував право вето до Закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" і повернув його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.
Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, підставою для такого рішення стало те, що введення деяких положень закону могло призвести до звуження прав громадян України на отримання належного енергопостачання.
Зокрема, в законі недостатньою чітко врегульовано питання відповідальності газорозподільних організацій за своєчасне встановлення громадянам України приладів обліку газу.
"Президент України не може погодитися з тим, що ця відповідальність перекладається на споживачів, які внаслідок несвоєчасного встановлення з вини організацій лічильників можуть бути позбавлені можливості користуватися природним газом", - підкреслили в прес-службі.
Також деякі передбачені законом терміни встановлення лічильників природного газу не можуть бути дотримані, оскільки вони вже минули.
Крім того, йдеться в повідомленні, в законі не було враховано встановлене раніше прийнятими актами законодавства розмежування функцій між учасниками газового ринку відповідно до європейської практики.
У своїх пропозиціях глава держави визначив заходи, які необхідно вжити для врегулювання зазначених вище питань, і запропонував відповідні зміни до Закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".
Як повідомлялося, закон, згідно з яким постачання природного газу здійснюються за умови його комерційного обліку, Верховна Рада прийняла 7 квітня.
Відповідний закон передбачає встановлення лічильників газу для всіх категорій споживачів коштом держбюджету і постачальників газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас