Нацбанк Білорусії має намір продовжити проведення жорсткої монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії має намір продовжити проведення жорсткої монетарної політики

Валюта
259
Національний банк Білорусії продовжить проведення жорсткої монетарної політики в поточному році для стабілізації ситуації на валютному ринку і створення умов для нарощення міжнародних резервних активів. Про це було заявлено під час розширеного засідання правління банку, йдеться в прес-релізі НББ.
У рамках відсоткової політики Національний банк (з урахуванням динаміки інфляційних процесів) планує реалізувати заходи, спрямовані на підтримку відсоткових ставок у реальному вираженні на позитивному рівні, і сприяти формуванню заощаджень в національній валюті, а також формуванню адекватних активів.
Крім того, Нацбанк запропонував білоруським банкам «вжити невідкладних заходів щодо створення сприятливих умов для підтримки довіри клієнтів і контрагентів до банківського сектору». Зробити це пропонується в тому числі за рахунок підтримки позитивних реальних відсоткових ставок за депозитами в білоруських рублях, а також збереження можливостей вкладників безперешкодно розпоряджатися своїми коштами у валюті вкладу.
Під час засідання його учасники також обговорили підсумки виконання Основних напрямів грошово-кредитної політики в I кварталі і проблемні аспекти діяльності банківської системи та шляхи їх вирішення.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас