Антимонопольні відомства всього світу об'єднуються в боротьбі з картелями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольні відомства всього світу об'єднуються в боротьбі з картелями

Казна та Політика
224
Представники Антимонопольного комітету України взяли участь у 15-й Міжнародній конференції з питань конкуренції на тему: "Висвітлення проблеми залучення до відповідальності за участь у картелі". Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Серед основних доповідачів були представлені керівники конкурентних відомств 60-ти країн світу, німецьких урядових установ, високопоставлені особи Європейської Комісії, ЮНКТАД, ОЕСР, Міжнародної мережі з питань конкуренції, провідні юристи та представники наукових і ділових кіл.
Учасники відзначили актуальність розширення міжнародного співробітництва, зокрема, необхідність подальшого зближення національних норм конкурентного права в сфері освіти картелів. Експерти обговорили питання доцільності застосування жорстких штрафних санкцій та інших методів ефективного припинення протиправної діяльності транснаціональних картелів.
Доповідачі також підкреслили необхідність впровадження спеціальних програм, що включають надання консультацій, попередніх висновків та рекомендацій щодо певних підприємницьких дій або проектів.
Як відзначили в АМКУ, важливим результатом участі у заході української сторони стало залучення та використання міжнародного досвіду щодо нових механізмів розслідування та попередження картельних змов, вдосконалення методів економічного аналізу і відповідного інституційного забезпечення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас