Тимошенко збирається просити ЄС про експертизу її "газових контрактів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко збирається просити ЄС про експертизу її "газових контрактів"

Енергетика
239
Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір просити Європейський Союз провести експертизу підписаних у 2009 році газових контрактів з Росією.
"Я обов'язково буду звертатися до Євросоюзу з проханням провести експертизу всіх підписаних мною газових договорів", - сказала вона в інтерв'ю журналу "Фокус".
"Я впевнена, що всі контракти щодо газу, підписані в 2009 році, ефективні", - підкреслила Тимошенко.
Екс-прем'єр зазначила, що усунення газового посередника у відносинах між Україною і Росією - газового трейдера RosUkrEnergo - дозволило домовитися про збільшення ставки транзиту на 70% з 1 січня 2010 року. "Я забезпечила Януковичу та його уряду 3 мільярди доларів на рік від Росії у вигляді плати за транзит! Європа платила тоді ж по 500 доларів за тисячу кубів газу, а нам вдалося укласти з Москвою пакетну угоду і отримати газ за ціною 228 доларів. Дешевше газ був тільки у Білорусі", - сказала вона.
Як повідомлялося, в квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо газових контрактів 2009 року. Справу порушено за частиною 3 статті 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитків на суму понад 1,5 мільярда гривень.
Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що так і не змогла отримати від слідчих кошторис збитків, нібито понесених державою від газового контракту з Росією.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас