Арбузов розраховує на подвійний транш від МВФ в 3 мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов розраховує на подвійний транш від МВФ в 3 мільярди доларів

Казна та Політика
398
України розраховує на отримання від Міжнародного валютного фонду (МВФ) відразу 2 траншів на суму близько 3 мільярдів доларів за підсумками першого півріччя. Про це повідомив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.
"Ми розраховуємо отримати подвійний транш - близько 3 мільярдів доларів за підсумками першого півріччя. Такий термін був визначений в результаті переговорів між делегацією уряду України та представниками МВФ для вирішення ряду питань: пенсійної реформи, підвищення тарифів і зменшення сальдо з відшкодування ПДВ, квотування зернових і тому подібного", - сказав він в інтерв'ю газеті "Экономические известия".
"Якби принципові питання - пенсійна реформа і підвищення тарифів на газ - були вирішені, ми б вже повернулися з грошима (з Вашингтона, - ред.)", - відзначив голова НБУ.
За словами Арбузова, Нацбанк зі свого боку виконав більше 100% умов, обумовлених у Меморандумі з МВФ. "А в уряду залишилися питання, по суті своїй складні, але протягом 2-3 місяців, я сподіваюся, вимоги МВФ будуть виконані", - сказав Арбузов.
При цьому Арбузов висловив думку, що уряд зможе виконати вимоги МВФ протягом 2-3 місяців: українська делегація в ході переговорів дала обіцянку ухвалити рішення з пенсійної реформи та підвищення тарифів найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас