Банк Франції: 218 тис. сімей оголосили себе неплатоспроможними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Франції: 218 тис. сімей оголосили себе неплатоспроможними

Казна та Політика
3604
Французький державний банк (Banque de France) опублікував свій четвертий звіт про фінансовий стан населення Франції. Цифри досить вражаючі: 218 тис. французьких сімей оголосили себе в ході 2010 року неплатоспроможними. Їх кількість значно збільшилася за останні місяці. Нові заходи з підтримання платоспроможності французів набудуть чинності 1 травня 2011 року.
Як передає французька радіостанція RTL, 6-7 млн ​​французів з великими труднощами покривають свої витрати на оплату житла, палива, одягу, телефонів, електрики в останні дні місяця. Серед них ті сім'ї, які перебувають у стані так званої "надзаборгованості". Їх наразі налічується близько 900 тис. Відповідно до звіту Банку Франції, таких сімей стає все більше і їх ситуація постійно погіршується, і є ризик, що рік 2011 стане буквально "чорним" у сенсі неплатоспроможності.
До категорії "надборжників" належать люди і сім'ї, борги яких в середньому складають близько 34,5 тис. євро. Борги можуть бути різного роду, але більшість заборгували своїм банкам за споживчі кредити і кредити на нерухомість. Наразі дві третини з тих, хто подає відповідні запити в банки, є людьми самотніми.
"Ми підійшли до того, що близько 60% з тих, хто живе один, мають надзаборгованості, і більш ніж у половини з них немає нікого на утриманні. Це вже серйозна зміна по відношенню до того, що відбувалося раніше. Ми констатуємо, що їхні труднощі пов'язані в основному з сімейними проблемами, які ведуть за собою зниження доходів. До таких належать розлучення, розділення сімейних пар або вдівство, що супроводжується зменшенням фінансових ресурсів, особливо якщо ці ресурси і так вже були мізерними. А той факт, що людина залишається одна, веде до того, що вона опиняється в статусі "надборжника", - прокоментувала ситуацію керівник економічного департаменту Банку Франції Оділь Франсес.
Ще один важливий фактор, який відзначає представник держбанку, це "старіння" тих, хто потрапляє в ситуацію "надзаборгованості". За даними Оділь Франсес, більшість з них - люди віком від 35 до 55 років, але спостерігається тенденція до збільшення кількості більш літніх боржників віком 65 і 75 років.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас