Нафта дешевшає на уповільненні темпів зростання американської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на уповільненні темпів зростання американської економіки

Енергетика
416
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку на тлі слабкої економічної статистики США, що сигналізує про можливе зниження попиту на цей ресурс з боку найбільшого споживача у світі, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 8:57 мск знизився на 0,37 долара, або на 0,33%, - до 112, 49 за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,52 долара, або на 0,42%, - до 124,5 за барель.
У четвер були опубліковані дані з ВВП США за I квартал поточного року, згідно з якими реальне зростання за початковою оцінкою склав 1,8% в порівнянні з IV кварталом 2010 року. Показник виявився гіршим за прогнози аналітиків, що чекали, що економічне зростання в країні в січні - березні склав 2% у квартальному вирахуванні.
"Економіка США сповільнюється подібно до інших розвинених економік, і поки ніщо не заважає цьому процесу", - вважає керівний директор Commodity Broking Services у Сіднеї Джонатан Баррат (Jonathan Barrath), слова якого наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас