Wikileaks в 2010 році отримав майже 2 млн. дол. пожертвувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikileaks в 2010 році отримав майже 2 млн. дол. пожертвувань

178
Берлінська некомерційна організація Wau Holland Foundation оприлюднила дані про пожертвування, перераховані на користь сайту Wikileaks, що отримав популярність після публікації серії секретних документів.
За даними Wau Holland Foundation, у 2010 році на користь сайту пожертвували в цілому 1,9 млн. дол. При цьому близько 700 тис. дол. надійшло в листопаді і грудні 2010 року, після того як Wikileaks опублікував документи про листування дипломатів США. До моменту публікації сума пожертвувань, прийом яких почався в жовтні 2009 року, не перевищувала 6 тис. дол., повідомляє vesti.kz.
У січні 2011 року Wikileaks перерахував 15 100 дол. військовому аналітику Бредлі Меннінгу, який, як вважають американські слідчі, передав сайту інформацію про військові дії США в Іраку і Афганістані. Понад 585 тис. дол. пішло на покриття витрат Wikileaks, ще 200 тис. дол. - на оплату праці працівників, зайнятих обробкою матеріалів, що надходять.
Крім того, Wikileaks заплатив 152 тис. дол. стороннім експертам і активістам, які мають стосунок до сайту.
Ще 91 тис. дол. витрачена на переїзди та конференції, а також лекції. У звіті йдеться, що активісти завжди літали в економ-класі, а витрати на готелі були зведені до мінімуму, а іноді навіть активісти зупинялися у друзів і знайомих. Витрати, пов'язані з судами, оплатою адвокатів і юристів, склали 48 тис. дол.
Нагадаємо, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж перебуває під слідством за звинуваченням у зґвалтуванні жінок у Швеції. В кінці лютого лондонський суд ухвалив екстрадувати Ассанжа до Швеції, як того вимагала місцева прокуратура. Пізніше він подав апеляцію на це рішення.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас