Литвин "з відразою" приймає реформу Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин "з відразою" приймає реформу Януковича

Казна та Політика
732
Для українського суспільства найкращою була б мажоритарна виборча система.
Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі "Радіо-Ера FM".
"Депутат повинен раз на квартал звітувати перед людьми. Якщо він людей не влаштовує, то люди можуть відправити його геть, а на його місце має прийти той, хто зайняв друге місце під час виборчих перегонів у цьому окрузі", - вважає він, повідомляє прес-служба радіо.
На думку Литвина, "таким чином у нас відбулося б природне політичне структурування, і у нас з двохсот партій залишилося б у кращому випадку 20".
Спікер підкреслив: "Коли говорять, що треба вийти на змішану систему, я змушений із відразою погоджуватися на це".
Крім того, говорячи про терміни прийняття виборчого закону, Литвин сказав, що "є прихильником того, щоб проблеми вирішувати в міру їх надходження".
"Не треба нам сьогодні "звернути" на політичну кампанію і зайнятися виключно законом про вибори. Це людям і країні сьогодні не пече. Давайте будемо виходити з того, коли він буде готовий, коли експерти і громадськість висловлять свої оцінки", - зазначив він.
"А тоді приймемо його без криків, з якими ми звикли приймати такі документи", - додав спікер.
Як відомо, раніше міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що в новому проекті закону про вибори до Верховної Ради враховано пропозицію президента Віктора Януковича про введення змішаної пропорційно-мажоритарної системи виборів.
У рамках такої системи, половина депутатів Верховної ради будуть обиратися за списками від політичних партій, а друга половина - в одномандатних виборчих округах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас