Азаров визнав, що при таких зарплатах українці не потягнуть медстраховку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров визнав, що при таких зарплатах українці не потягнуть медстраховку

Казна та Політика
372
Перехід на страхову медицину має проводитися поступово і повинен бути зумовлений можливістю українців платити страхові внески, заявив прем'єр Микола Азаров.
"Він повинен бути поступовим... зараз при такому рівні зарплат - чи можливо ще одне нарахування у вигляді страхових платежів?", - запитав прем'єр. "Ми будемо виходити з того, наскільки наші люди будуть в змозі платити страхові внески", - зазначив прем'єр. Азаров також зазначив, що одним з основних елементів реформи системи охорони здоров'я в України є можливість диференціації зарплат лікарів.
"Дуже важливим напрямком реформи є можливість для лікаря заробляти в залежності від якості тих послуг, які він буде надавати пацієнту. Це в принципі дозволить диференціювати зарплату і збільшити її", - сказав прем'єр. "Ми досі оплачували ліжко-місця, робочі місця, а сенс реформи в тому, щоб оплачувати якість", - додав Азаров.
За результатами наради щодо реформування системи охорони здоров'я, яку Азаров проводив 26 квітня, було прийнято рішення про створення робочої групи, яка має доопрацювати 2 законопроекти, необхідні для продовження реформ. Зокрема, мова йде про законопроект про внесення змін до основ законодавства України з охорони здоров'я і в законопроект про реалізацію "пілотного" проекту з реформування системи медичного обслуговування у Вінницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях.
Ці законопроекти у вже доопрацьованому вигляді планується внести на розгляд уряду в середині травня нинішнього року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас