Газпром наполягає на ефективності чинних умов постачання газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром наполягає на ефективності чинних умов постачання газу в Україну

Енергетика
183
ВАТ "Газпром" наполягає на ефективності чинних умов постачання газу в Україну.
"Нами створено ефективно працюючу довгострокову контрактну базу при поставках газу в Україну. Контракт ринковий і відповідає всім сучасним міжнародним вимогам ведення газового бізнесу", - заявив журналістам офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов за підсумками переговорів глави "Газпрому" Олексія Міллера з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком.
Як повідомлялося, в четвер Бойко і Міллер провели переговори в Москві, де обговорили питання стратегічного співробітництва та взаємовигідних двосторонніх відносин в газовій сфері.
У прес-релізі Міненерговугілля України не повідомлялося подробиць переговорів крім того, що черговий раунд їх відбудеться в середині травня 2011 р. після додаткових консультацій на рівні робочих груп.
"Газпром" у прес-релізі повідомив, що "сторони обговорили питання подальшого зміцнення двостороннього партнерства у розвиток нещодавніх домовленостей президентів Росії і України Дмитра Медведєва і Віктора Януковича".
"Прийнято рішення розглянути конкретні кроки щодо розширення стратегічного співробітництва після вивчення всіх аспектів на робочому рівні", - повідомила прес-служба "Газпрому", нагадавши, що 26 квітня поточного року під час зустрічі в Києві Медведєв і Янукович домовилися створити робочу групу для обговорення умов постачання російського газу в Україну.
Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про готовність Москви обговорювати можливий перегляд формули ціни газу для України, однак це твердження не отримало ніякого підтвердження з російської сторони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас