Аналітики: Валютна пара долар/ієна може продовжити короткострокове зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Валютна пара долар/ієна може продовжити короткострокове зниження

Валюта
451
У випадку пробою вниз рівня 81,50, USD/JPY може знизитися до 81,00. Однак як тільки спадний тренд по долару США буде зломлений, валютна пара може продовжити своє зростання. Про це йдеться в аналітичному огляді компанії FOREX CLUB в Україні.
Вартість USD/JPY слідом за рішенням Банку Японії зберегти відсоткову ставку в діапазоні 0-0,1% знизилася на 0,29% до рівня 81,51. Додатковий тиск на валютну пару надає продовження м'якої риторики з боку ФРС США при прийнятті в середу рішення щодо відсоткової ставки.
Спеціальним законодавчим актом держрегулятором Японії було виділено сім регіонів, які отримають додаткову фінансову допомогу у вигляді кредитів за ставкою 0,1% терміном на один рік. На ці потреби планується виділити 1 тлрн. ієн (12,24 млрд. доларів). Банк Японії буде самостійно визначати, скільки кредитів буде виділено тому чи іншому регіону. Ця сума не є суттєвою, тому, на думку аналітиків, не вплине на курс валютної пари USD/JPY.
Наслідки землетрусу в країні чинять тиск на економіку з боку пропозиції, що є лише тимчасовим явищем і пов'язано з руйнуванням промислової інфраструктури. Тобто, фінансові наслідки землетрусу не можуть бути порівняні з банкрутством інвестиційного банку Lehman Brothers, яке підірвало світовий попит.
Також Банк Японії знизив прогноз темпів зростання реального ВВП в поточному році з 1,6% до 0,6%, а також підвищив прогноз темпів чистої споживчої інфляції з 0,3% до 0,7%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас