Росія призупиняє експорт бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія призупиняє експорт бензину

Енергетика
956
У зв'язку з дефіцитом палива в низці російських регіонів Росія в травні не буде експортувати бензин за кордон. Про це оголосив у четвер, 28 квітня, заступник міністра енергетики Росії Сергій Кудряшов. За його словами, експорт бензину припиняється з метою насичення внутрішнього ринку.
Агентство РИА "Новости" нагадує, що за останні дні близько двох десятків російських регіонів зіткнулися з нестачею бензину і помітним зростанням цін на паливо. Першим з дефіцитом зіткнувся Алтайський край, потім проблеми почалися в Томську, Новосибірську, Іркутську, Мурманську, Санкт-Петербурзі, на Сахаліні, в Ярославлі, Краснодарі, Ростовській області. У низці регіонів ціни на бензин злетіли відразу на 30 відсотків.
Генпрокуратура РФ заявила про цінову змову на ринку нафтопродуктів, а Федеральна антимонопольна служба почала нову масштабну перевірку нафтових компаній. У 2010 році Росія експортувала близько 3 мільйонів тонн бензину. За перші 4 місяці 2011 року експорт нафтопродуктів з РФ склав близько 1 мільйона тонн, повідомив Сергій Кудряшов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас