Міністерства і відомства почали затверджувати списки платних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерства і відомства почали затверджувати списки платних послуг

Казна та Політика
577
Міністерства і відомства почали затверджувати переліки своїх платних послуг. Про це урядовий уповноважений з дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський написав у своєму блогу.
"Зараз комітет погоджує по кілька проектів постанов на день. В них дозволяємо залишати тільки ті адмінпослуги, які передбачені законодавством. Зараз всі будуть, як на долоні", - зазначив Бродський.
За його словами, кожен бажаючий зможе ознайомитися з переліком і вартістю послуг на сайтах міністерств. Також скоротиться кількість державних підприємств, створених при органах влади, які, за словами чиновника, тільки "викачують гроші з бізнесу".
"Суть ось у чому. Надавати платні послуги зможуть тільки бюджетні установи, а також підприємства, якщо це прописано в законі. Таких підприємств, повірте, дуже небагато. В основному міністерства самі передавали внутрішніми наказами свої функції ДП, щоб через них потім збирати з бізнесу гроші. Тепер таке не пройде", - пояснив Бродський.
Наступним кроком, за його словами, буде заборона міністерствам і відомствам передавати комусь державні функції.
"Тобто, створювати в подальшому такі підприємства не буде сенсу. А сама вартість послуг значно зменшиться. Бізнес від цього тільки виграє", - підкреслив чиновник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас