Богословська назвала звернення Тимошенко до суду Нью-Йорка шахрайськими хитрощами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богословська назвала звернення Тимошенко до суду Нью-Йорка шахрайськими хитрощами

Енергетика
543
Звернення Юлії Тимошенко до суду Нью-Йорка не має судової перспективи, і екс-прем'єр-міністр це прекрасно знає. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів, голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин підписання газових угод 2009 р. Інна Богословська.
"Газові угоди 2009 р. завдали не тільки прямого, але і величезних побічних збитків українській економіці. Розсекречені стенограми засідання Кабміну підтверджують, що команда Тимошенко розуміла: вилучаючи газ у "РосУкрЕнерго", вони йдуть на порушення права приватної власності... І всі юристи попереджали: рано чи пізно газ, який відібрали у "РУЕ", Україні потрібно буде повертати, і це буде ударом по бюджету", - повідомила голова ТСК.
"Проте це не зупинило екс-прем'єра. Вона сфальсифікувала директиви уряду і змусила підписати вкрай невигідний для України 10-річний контракт з базовою ціною в $450 за 1 тис. куб. м і перехідним періодом 1 рік", - підкреслила депутат.
Богословська назвала звернення до суду Нью-Йорка "комічним" у світлі того, що, за її словами, в матеріалах справи Павла Лазаренка американське звинувачення прямо називало Юлію Тимошенко його спільницею в корупції та відмиванні грошей.
Нагадаємо, раніше член парламентської фракції Партії регіонів Леонід Кожара назвав звернення екс-прем'єра Тимошенко до суду Нью-Йорка блефом і також нагадав про справу Лазаренка.
Сама ж екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що суд у Нью-Йорку прийняв до розгляду її позов до швейцарської компанії "РосУкрЕнерго", про що є офіційне підтвердження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас