Біля "Фукусіма-1" не вдається зупинити витік радіації в море — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля "Фукусіма-1" не вдається зупинити витік радіації в море

Енергетика
976
Обсяги витоків радіоактивних речовин з АЕС "Фукусіма-1" в морську воду зупинити повністю поки не вдається. Про це сьогодні повідомила компанія-оператор АЕС Tokyo Electric Power.
За даними компанії, останні виміри показали, що рівень вмісту радіоактивного йоду-131 біля водозабірника 2-го енергоблоку АЕС перевищує норму в 3300 разів, а цезію-137 - у 280 разів. На відстані трьох кілометрів від берега вміст йоду перевищує норму в 1,4 рази, а на відстані 15 кілометрів - уже тільки в 0,7 рази.
Ці показники нижчі за показники, зафіксовані у першій половині квітня. Фахівці вважають, що знизити обсяг витоків радіації вдалося після того, як співробітники АЕС рідким склом заклали тріщину на стінці одного з технологічних колодязів на території станції, а біля проблемного водозабірника з боку моря почалося будівництво захисного сталевого паркану.
Нагадаємо, 11 березня в Японії стався руйнівний землетрус магнітудою 9,0, за яким послідувало цунамі. Стихійні лиха зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, вибухів і витоку радіації.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас