Янукович дозволив двічі цього року збільшити тарифи на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович дозволив двічі цього року збільшити тарифи на електроенергію

Енергетика
1031
Національна комісія регулювання електроенергетики у квітні та грудні цього року має ухвалити постанови про приведення відпускних тарифів на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня.
Відповідні терміни вказані в Національному плані дій на 2011 рік щодо впровадження програми економічних реформ до 2014 року, затвердженому указом президента України від 27 квітня. Таким чином, при ухваленні відповідних рішень тарифи на електроенергію для населення можуть зрости з травня 2011 року та січня 2012 року.
Як повідомлялося, стратегія економічних реформ президента України на 2010-2014 роки передбачає поступове встановлення економічно обґрунтованих тарифів на електроенергію з наданням адресної допомоги бідним верствам населення.
У поточному році комісія двічі підвищила ціни на електроенергію для населення.
З 1 лютого 2011 НКРЕ підвищила тарифи для населення, яке споживає понад 150 кіловат-годин електроенергії на місяць, на 30%. З 1 квітня 2011 НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15%.
НКРЕ переглядає тарифи для населення з метою їх поступового приведення до економічно обґрунтованого рівня, а також для скорочення рівня перехресного субсидування за рахунок промислових споживачів. Населення не оплачує і половини фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас