На пошук інопланетян не вистачило грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пошук інопланетян не вистачило грошей

57
Робота масиву радіотелескопів Аллена, які шукають в космічному просторі сигнали від інопланетних цивілізацій, припинена через брак коштів.
Проект SETI, який курирував спостереження телескопів, позбувся практично всіх джерел фінансування.
Про це виконавчий директор інституту SETI Том Пірсон повідомив у листі до спонсорів, повідомляє Lenta.ru.
Проект SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence - пошуки позаземного розуму) шукає сигнали від представників інших цивілізацій. Його "серцем" є масив радіотелескопів Аллена, що складається з 42 "тарілок" (хоча спочатку планувалося, що їх буде 350). Телескопи почали роботу в жовтні 2007 року. Гроші на їх створення виділив один із засновників компанії Microsoft Пол Аллен.
Другим учасником проекту, який відповідав за роботу телескопів та аналіз зібраних ними даних, є радіоастрономічна лабораторія Каліфорнійського університету в Берклі. Один з основних грантодавців лабораторії - це Національний науковий фонд США, який скоротив розмір фінансування, яке виділяється на проект SETI в десять разів. Крім того, менше грошей було виділено на проект з бюджету штату Каліфорнія.
Подальші перспективи SETI залишаються незрозумілими. На сайті інституту вивішений заклик про фінансову допомогу, але поки ніхто з можливих спонсорів не висловив бажання підтримати проект.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас