Клюєв: найскладніше завдання цього року - забезпечення розрахунків за спожитий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: найскладніше завдання цього року - забезпечення розрахунків за спожитий газ

Енергетика
234
Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив відповідальним особам центральних та місцевих органів влади взяти під контроль стан підготовки житлового фонду, підприємств теплокомуненерго, водопровідно-каналізаційного господарства і соціально значущих об'єктів до майбутньої зими.
Про це повідомили в прес-службі Клюєва.
Одним з найбільш складних завдань влади на поточний рік перший віце-прем'єр назвав забезпечення повних розрахунків за спожиті енергоносії, в першу чергу, за газ.
Клюєв повідомив, що через незадовільні розрахунки за енергоносії звільнені 8 керівників теплопостачальних підприємств у Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській та Харківській областях. Після таких заходів, за словами першого віце-прем'єра, показники з розрахунків у деяких регіонах почали поліпшуватися.
Разом з цим, він відзначив задовільний рівень підготовки підприємств та об'єктів енергетики, комунального господарства до минулого опалювального сезону
За словами Клюєва, в деяких населених пунктах минулого року через погіршення погодних умов опалювальний сезон було розпочато до 6 жовтня, а на 15 жовтня 2010 р. було запущено в роботу 99,5% котелень. Водночас, відзначив він, на 15 жовтня 2009 р. працювало 32% котелень у країні.
Клюєв підкреслив, що покращити ситуацію дозволив постійний контроль з боку міжвідомчої робочої групи, яка щодня інформувала уряд про підготовку та проходження опалювального сезону.
Водночас, за його словами, з початку опалювального сезону з місць надійшло 3 804 скарги з приводу незадовільного централізованого опалення. Найбільше - з м. Києва (2 518) та Донецької області (845). Зовсім не надходило скарг з Вінницької, Волинської, Тернопільської, Чернігівської та Чернівецької областей.
Тимчасові відключення споживачів від теплопостачання відбувалися в основному через аварії на об'єктах ЖКГ, заявив Клюєв.
Він підкреслив, що через незадовільний стан комунальної інфраструктури саме регіональним програмам модернізації централізованих систем тепло-і водопостачання приділяється сьогодні значна увага.
Клюєв також відзначив, що надійність роботи енергетичної галузі була забезпечена завдяки своєчасному проведенню планових ремонтів енергоблоків теплових, атомних і гідроелектростанцій, ліній електропередачі; створення до початку опалювального періоду резерву мазуту для теплоелектроцентралей; своєчасного закачування природного газу в підземні сховища і його накопичення в необхідних обсягах; завантаженні АЕС ядерним паливом.
Разом з тим, за його словами, не був виконаний минулого року план видобутку і поставок вугілля на теплові електростанції, що призвело до значного зростання на складах запасів вугілля "антрацитної" групи та дефіциту вугілля "газової" групи, зокрема, на електростанціях ВАТ "Західенерго".
Клюєв звернув увагу Міністерства енергетики та вугільної промисловості на необхідність скласти плани-графіки постачання енергетичного вугілля відповідно до затвердженого прогнозним балансом електроенергії, палива та витрат генеруючих компаній ТЕС на 2011 рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас