Нафта дорожчає після рішення ФРС про ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає після рішення ФРС про ставку

Енергетика
898
Ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в четвер на тлі рішення ФРС про збереження низької облікової ставки для підтримки економіки, а також під впливом даних про зниження запасів бензину в США за минулий тиждень, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 8:43 мск підвищилася на 0,52 долара, або на 0,46% - до 113,28 долара за барель. Червневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent подорожчали на 0,37 долара, або на 0,3% - до 125,5 долара за барель.
Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США у середу знову залишив базову відсоткову ставку без змін, на рекордно низькому рівні в діапазоні 0,0-0,25% річних. При цьому регулятор зазначив, що відновлення американської економіки триває помірними темпами, а ситуація на ринку праці поступово покращується.
"Заяви Бернанке підтримали думку учасників ринку про те, що облікова ставка буде залишатися на низькому рівні ще деякий час, а економіка США поступово відновлюється", - пояснює аналітик Purvin & Gertz Віктор Шам.
На настрої інвесторів також впливає інформація про те, що загальні запаси бензину в США за минулий тиждень скоротилися на 2,5 млн барелів, або на 1,2%, і склали 205,59 млн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас