Прокурор: У справі Пилипишина немає політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурор: У справі Пилипишина немає політики

Кримінал
640
У кримінальній справі щодо колишнього голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина та в цілому в прокурорських перевірках незаконного відчуження майна і землі в Києві немає політичного підтексту, заявив прокурор столиці Анатолій Мельник.
"Це не пов'язано ні з майбутніми виборами мера, ні з будь-якими іншими політичними подіями в місті", - сказав він.
Він підкреслив, що прокуратура проводить перевірки, виключно виконуючи правозахисну функцію. "Ніхто спеціально цим не займався, для мене всі однакові, а хто був причетний - встановлює перевірка... перевірки були не по Пилипишину, а по Шевченківському району", - акцентував увагу прокурор столиці.
За його словами, Пилипишин і раніше запрошувався для дачі пояснень у ході дослідчої перевірки фактів незаконного відчуження майна в Шевченківському районі. Мельник підкреслив, що такі факти встановлені не тільки в Шевченковському районі, та перевірки проходять по всьому місту.
Мельник також відзначив, що кримінальні справи стосовно колишнього голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина про незаконне відчуження майна об'єднані в одне провадження.
Він нагадав, що одна кримінальна справа стосується передачі приватній фірмі житлового приміщення по проспекту Перемоги площею 1500 квадратних метрів. "Фактично приватна фірма заволоділа цим майном за 240 тисяч гривень", - повідомив Мельник. Він також зазначив, що мінімальна вартість цього об'єкту складає 10 мільйонів гривень. Мельник підкреслив, що ця будівля не була включена в програму приватизації.
Друга кримінальна справа стосується ухвалення рішення про передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи також по проспекту Перемоги нібито для знесення як аварійної споруди за 270 тисяч гривень. Реальна вартість цієї будівлі - близько 5 мільйонів гривень.
Прокурор підкреслив, що рік тому в будівлі цієї вечірньої школи був зроблений капітальний ремонт, було встановлена ​​імпортна система опалення. Крім того, Мельник підкреслив, що відчужувати установи освіти заборонено законодавством. Таким чином, з урахуванням ринкової вартості нерухомості по проспекту Перемоги бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас