Справи Діденка, Макаренка і Шепітька направили до Генпрокуратури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справи Діденка, Макаренка і Шепітька направили до Генпрокуратури

Кримінал
235
Три "газові" справи екс-чиновників Діденка, Макаренка і Шепітька спрямовані на перевірку до ГПУ.
Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання адвокатів і направив до Генпрокуратури справи за обвинуваченням заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка, екс-заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька і екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, повідомляє "24 канал". Мотивування захисту таке: в кримінальних справах колишніх чиновників і екс-прем'єра Юлії Тимошенко розслідуються однакові події та обставини.
"Дії Діденка кваліфіковані неправильно, неправильно вони були кваліфіковані саме слідчими СБУ, які потім, розглядаючи ті ж обставини, а саме підписання договорів під час переговорів у Москві, трактували саме ці події зовсім по-іншому, і це трактування, інше трактування, було в основі обвинувачення проти Тимошенко. Ось чому ми, свого часу, просили слідство, щоб воно допитало Тимошенко і з'ясувало всі обставини справи Діденка", - сказав адвокат Діденка Ігор Степанов.
"З усіх обвинувачених, які перебувають під вартою, термін утримання під вартою закінчився у Макаренка. Тобто він не може зараз триматися під вартою. Якщо суд повернув справу на стадію досудового слідства фактично з термінів утримання, то Макаренка повинні були випустити сьогодні. Я не виключаю, що цю справу об'єднають зі справою Тимошенко", - говорить адвокат Макаренко Юрій Сухов.
Протягом наступного тижня Генпрокуратура повинна перевірити обвинувальні висновки на предмет їх відповідності закону, - зауважили адвокати. Нагадаємо, на початку червня минулого року СБУ порушила три кримінальні справи проти Діденка, Макаренка і Шепітька за фактом нанесення збитків Україны у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу про незаконне розмитнення 11 млрд. кубометрів газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас