Американська родина продасть свою колекцію кока-коли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська родина продасть свою колекцію кока-коли

65
Сім'я Шмідт зі штату Кентуккі, що володіє колекцією предметів, пов'язаних з кока-колою, вирішила продати унікальне зібрання, повідомляє Associated Press.
За даними агентства, торги планується провести у вересні 2011 року.
Сімейство Шмідт почало збирати колекцію в 1970-х роках. До неї потрапили пляшки, сувеніри, іграшки, торгові апарати, підноси, календарі, світлові табло і багато іншого з символікою кока-коли. Всі ці предмети (всього - понад 30 тисяч найменувань) були виставлені в музеї напою, відкритому сім'єю Шмідт. Кілька днів тому музей закрився і почав готуватися до аукціону.
До колекції включені безліч речей, що представляють високу колекційну цінність. Так, наприклад, серед експонатів музею можна знайти сувеніри, випущені в кінці 19-го століття, коли кока-кола тільки з'явилася в продажу. На думку фахівців, загальна вартість зібрання становить близько десяти мільйонів доларів.
За словами Ларрі Шмідта, представника сім'ї колекціонерів, які раніше володіли невеликою фабрикою з розливу кока-коли, вирішити продати зібрання предметів, присвячених знаменитій газованій воді, було непросто. Однак він підкреслив, що він і його родичі готові рухатися вперед і хотіли б дати можливість своїм однодумцям стати володарями рідкісних екземплярів.
У світі діє кілька клубів шанувальників і колекціонерів речей, що мають причетність до кока-колі, в яких перебувають кілька десятків тисяч чоловік.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас