Акімова: Побороти корупцію у сфері держзакупівель дозволять електронні карти торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Побороти корупцію у сфері держзакупівель дозволять електронні карти торгів

Казна та Політика
156
Інструмент електронних карт торгів дозволить зменшити рівень корупції у сфері державних закупівель, переконані в адміністрації президента.
"Цей інструмент хороший для зменшення рівня корупції в сфері держзакупівель", - сказала перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова на брифінгу в середу.
За її словами, у сфері держзакупівель ще належить завершити процес регулювання державних закупівель у сферах природних монополій, який стартував з прийняттям закону майже рік тому. "Це питання потрібно закрити і воно є дуже важливим", - підкреслила перший заступник глави президентської адміністрації.
За її словами, використовувати інструмент електронних торгів відразу ж буде неможливо, у тому числі й технічно. "Але процес цей починати потрібно, тому що, повторюся, інструмент хороший для зменшення рівня корупції", - сказала вона.
При цьому Акімова зазначила, що поки рано говорити про можливі терміни введення електронних торгів для проведення державних закупівель, оскільки для цього необхідно забезпечити законодавчу базу.
Перший заступник голови адміністрації президента додала, що відповідний законопроект ще не зареєстрований у парламенті. "Я думаю, що реально він може бути винесений до порядку денного тільки на осінній сесії Верховної Ради", - сказала Акімова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас