ВВП Великобританії в I кварталі зріс на 0,5%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Великобританії в I кварталі зріс на 0,5%, як і очікувалося

Казна та Політика
80
ВВП Великобританії зріс у першому кварталі 2011 року на 0,5% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать попередні дані Національного статистичного управління.
Темпи зростання економіки в перші три місяці 2011 року співпали з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Приріст ВВП Великобританії щодо першого кварталу 2010 року склав 1,8%, що також співпало з прогнозом.
У четвертому кварталі ВВП країни скоротився на 0,5% на тлі вкрай несприятливих погодних умов у грудні (цей місяць став найхолоднішим груднем за 100 років).
Таким чином, відзначають економісти, за підсумками першого кварталу економіка в цілому відновилася після викликаного негодою спаду економічної активності, що, втім, лише погіршить ситуацію для Банку Англії, керівництво якого має все більш серйозні розбіжності щодо того, коли і як починати реалізацію "exit strategy".
"У грудні показники сильно постраждали через погану погоду, а тепер ми надолужили прогаяне, - відзначає економіст Investec Securities Філіп Шоу. - Цілком можливо, що ми не побачимо відновлення колишнього імпульсу, через що підвищення ставок буде відкладено".
Промвиробництво у Великобританії в першому кварталі зросло на 0,4%, обсяги виробництва в переробній промисловості збільшилися на 1,1%.
Сектор послуг, на який припадає близько 76% ВВП, зріс на 0,9% - максимум з 2006 року.
Обсяги будівництва, навпаки, впали на 4,7% - найгірший результат за два роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас