Глава британського МЗС: Каддафі може стати ціллю НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава британського МЗС: Каддафі може стати ціллю НАТО

258
Глава МЗС Великобританії Ульям Хейг не відкидає, що лівійський лідер Муаммар Каддафі може стати метою для знищення в рамках операції НАТО, передає газета Guardian.
"Люди можуть ставати цілями в залежності від того, як вони себе ведуть", - заявив глава Форін офісу в інтерв'ю одній з програм BBC.
"Ми не будемо вдаватися в подробиці з приводу того, хто є цілями, а хто ні. Це залежить від їхньої поведінки, а не від того, хто вони. Це залежить від того, чи є потреба обирати їх як цілі в рамках вжиття всіх необхідних заходів для захисту цивільного населення", - підкреслив Хейг.
Він заявив, що "час не на стороні Каддафі, оскільки дипломатичний, економічний і військовий тиск на нього буде посилюватися в наступні тижні".
Стосовно ж Сирії Хейг відзначив готовність міжнародного співтовариства бути більш терплячим. "Для президента Башара Асада ще не пізно здійснити обіцяні ним реформи", - сказав міністр. Ситуації в Сирії відрізняється від лівійської, Сирія ще може піти шляхом реформ, зазначив Хейг.
За його словами, зараз робляться "значні дипломатичні зусилля" з тим, щоб спробувати переконати сірійську владу припинити насильство проти свого народу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас