Нардеп пропонує звільнити від сплати єдиного соцвнеску пенсіонерів та інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп пропонує звільнити від сплати єдиного соцвнеску пенсіонерів та інвалідів

Казна та Політика
532
Парламентський Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики запропонує Верховній Раді України звільнити від сплати єдиного соціального внеску пенсіонерів та інвалідів, які працюють на спрощеній та загальній системі оподаткування і не використовують працю найманих працівників.
Про це заявив голова профільного комітету, народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Хомутинник, повідомила прес-служба ПР.
На думку політика, змушувати пенсіонерів і тим більше інвалідів, які все життя працювали, платили внески до Пенсійного фонду, є нелогічним і несправедливим, оскільки за період своєї роботи вони забезпечили собі право на соціальні гарантії. Саме тому парламентський Комітет пропонує внести відповідні зміни до Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".
"Ми свідомо пішли на цей крок, хоча й розуміємо, що в разі скасування цієї норми, за попередніми розрахунками, бюджет може недоотримати понад 200 мільйонів гривень. Однак відповідну компенсацію для бюджету ми знайдемо за рахунок інших джерел", - підкреслив депутат .
За словами Хомутинника, зараз даний законопроект готується до розгляду Верховною Радою у другому читанні і може бути прийнятий в кінці травня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас