Аналітики: Вартість золота буде залежати від новин з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Вартість золота буде залежати від новин з США

Банківські метали
731
Динаміка золота на поточному тижні, в основному, буде визначатися макроекономічною статистикою зі США, а також цінами на нафту. Зараз на ринку існують усі передумови для подальшого зростання вартості дорогоцінного металу. Про це йдеться в аналітичному огляді компанії FOREX CLUB в Україні.
Посилення побоювань з приводу інфляційного тиску в єврозоні та боргових проблем деяких європейських країн, зокрема, Греції, Португалії та Ірландії, спонукають учасників ринку купувати золото як актив-притулок на тлі зростання невизначеності на фінансових і товарних ринках. Рівень опору для дорогоцінного металу на поточному тижні - 1532 долара США за трійську унцію. Додаткову підтримку котируванням золота, як відзначають експерти, будуть надавати слабкий американський долар і високі ціни на нафту.
В центрі уваги учасників ринку будуть: засідання ФРС США 27 квітня з відсоткової ставки, публікація прогнозного значення з ВВП США за перший квартал, традиційна прес-конференція голови ФРС пана Бена Бернанке. У разі якщо в коментарях Бена Бернанке з'являться натяки на можливість посилення в майбутньому монетарної політики, а фактичні темпи зростання ВВП у першому кварталі виявляться вищими за прогнозні 2%, долар США отримає підтримку і, чинитиме тиск на вартість золота. Рівнем підтримки для жовтого металу на найближчі п'ять торгових сесій може стати значення 1476 доларів США за трійську унцію.
Ціни на золото минулого тижня впевнено зростали і, відновили свій історичний максимум - 1508,68 доларів США за трійську унцію. Причин для цього було декілька.
По-перше, перегляд прогнозу зі "стабільного" на "негативний" за рейтингом США з боку рейтингового агентства Standard & Poor's. По-друге, зростаючі ціни на нафту, якій вдалося відновити свої позиції на тлі побоювань учасників ринку із приводу можливих перебоїв постачання нафти з Нігерії, де після проведення першого туру президентських виборів спалахнули масові заворушення між мусульманським Північчю і християнським Півднем. По-третє, знижується курс американської валюти. У результаті, вартість золота за підсумками попередніх п'яти торгових сесій виросла на 1,3% до 1505,65 доларів США за трійську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас