Єврокомісія: Обговорення програми оздоровлення економіки Португалії затягується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Обговорення програми оздоровлення економіки Португалії затягується

Казна та Політика
129
Обговорення параметрів програми поліпшення стану економіки Португалії між владою цієї країни і представниками майбутніх кредиторів - ЄС, МВФ і ЄЦБ - триватиме як мінімум до кінця поточного тижня, повідомив РИА Новости представник Єврокомісії.
Обговорення цієї програми почалося 18 квітня. Влада Євросоюзу розраховує, що вона буде схвалена кредиторами та керівництвом Португалії до середини травня поточного року.
Ситуація ускладнюється тим, що в країні діє тимчасовий уряд, оскільки попередній було розпущено після того, як парламент відмовився схвалити програму бюджетної консолідації.
Лісабон в квітні запросив фінансову підтримку у Євросоюзу і МВФ. Однак ЄС не може виділити кошти, поки португальська влада не схвалить програму з досягнення оптимальних макроекономічних параметрів. Єврокомісар Оллі Рен раніше повідомляв, що обтяжена боргами Португалія в змозі обслуговувати самостійно свої зобов'язання в квітні і травні і лише в червні їй це буде зробити складно. Однак він не відкидає, що МВФ надасть країні кредити до виділення грошей від ЄС.
Проходила інформація, що обсяг допомоги Португалії може скласти 80 млрд євро, однак остаточного рішення з цього питання поки немає, воно може бути сформоване після оцінки кредиторами ситуації в португальській економіці і визначення програми її відновлення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас